петък, 14 ноември 2014 г.

Анализ на EUR/CHF

Валутната двойка eur/chf е на 7 пипса от бариерата при 1.2000! Големият спад на еврото беше предопределен от новите количествени улеснения, които ЕЦБ наложи през миналия месец. Тази двойка не съм я поглеждал от около 1 месец, а и не е толкова удобна за взимане на бързи пипсове заради високия спред. Сегашното ниво, е много подходящо за отваряне на дълга позиция, тъй като 1.2000 се смята или поне досега се смяташе за непреодолима бариера и това ме накара да отворя дълга с 0,5 лота, което е малко рисково с оглед на капитала, с който разполагам. Под 1.20 двойката би паднала от евентуален положителен резултат на референдума, който ще се проведе на 30-ти ноември. На този референдум ще се търси отговор на въпроса: " Дали централната банка на Швейцария да повищи нивото на златните си резерви до 20% от активите си спрямо сегашните 9%. Ако решението бъде одобрено швейцарската банка ще трябва да продаде голяма част от чуждестранните си активи, които се състоят предимно от евро. Това би могло да доведе до голямо понижение на еврото спрямо всички основни валути и особено спрямо швейцарския франк.

9 коментара:

  1. много точно описваш ситуацията при тази двойка

    ОтговорИзтриване
  2. Аз лично не бих закачал тази двойка, вземе да стане нещо немислимо и да запълни гапа направен при решението на ШЦБ за 1.20 ( мисля от 1.13 се изтреля нагоре за секунда) .
    Но упсхе с позицията, ще стискам палци :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси за подробния анализ колега.

    ОтговорИзтриване
  4. един колега от тази стратегия направи куфари с пари

    ОтговорИзтриване
  5. Цената е на дъното. И има вероятност да изпадне в летаргия няколко месеца!

    ОтговорИзтриване
  6. В краткосрочен план перспективите остават неутрални, но пробив на непосредствената подкрепа при 0.9565 ще създаде възможност за продължаващ спад.

    ОтговорИзтриване