вторник, 18 август 2015 г.

Петрол

Цените на петрола удариха 6-годишно дъно и ръководителят на инвеститорската компания Cumberland Advisors Дейвид Коток мисли, че най-лошото може би тепърва предстои.
„Цените може да се сринат до 15 или 20 долара за барел, което е сериозна низходяща тенденция, но не знаем докъде ще стигне този срив“, заяви Коток в интервю за Bloomberg TV.
Фючърсите на американския суров петрол се търгуват около 42 долара за барел, докато тези на сорт Брент вървят малко над 48 долара за барел.
Коток твърди, че въпреки силната вяра на петролните индустрии, нещата ще се подобрят, а вероятността негативната тенденция да се промени, е твърде малка.
„Надеждата не е стратегия, а мит. Фактите са, че ни липсват движещите сили“, обясни той. Позитивното е, че все пак има добри новини. На въпрос за липсата на растеж при потребителските разходи, въпреки по-благоприятните цени на петрола и природния газ, Коток заяви, че и това ще се случи.
„Когато цената на петрола върви надолу, това означава, че вие имате възможност да направите първия ход. Но ще трябва да изчакате потребителя да се събуди и да каже: „Хей, ще имам пари за по-дълго време, отивам да ги похарча“, каза Коток.
„Мисля, че огромният тласък на потребителските разходи идва тогава, когато хората започнат да приемат факта, че това е постоянна, а не временна промяна“, добави той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар