четвъртък, 11 декември 2014 г.

Руксата централна банка изненада с лихвите

Руската централна банка повиши лихвите на страната със 100 базисни пункта с цел спиране на поевтиняването на рублата. След действието на РЦБ днес обаче руската валута отчете по-нататъшни загуби, тъй като повишаването на лихвите не се стори достатъчно на трейдърите. Доларът днес достигна нов рекорден връх от 55.46 рубли за долар. Основният лихвен процент в Русия бе повишен до 10.5% и се очаква ръстът на икономиката на страната да е близо до нулата през следващата година. Международната изолация на Русия, санкциите срещу нея и поевтиняването на петрола са причините за, които възпрепядстват ръста на иконоимката на страната.

10 коментара:

  1. Основната причина се крие в политиката на днешните властимащи в Кремъл. Всичко останало са само следствия.

    ОтговорИзтриване
  2. сама си го направи това Русия

    ОтговорИзтриване
  3. за сегашното състояние са виновни руските политици

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. нали не ги беше страх не ги интересува никои
      още повече ще се срива

      Изтриване
  4. Тук надлъгването между пазара и РЦБ е пълно, като интересно е, че банката има доста срества, но не ги позва. А колкото повече поевтинява рублата, толкова по лесно и става да може да го спре, въобще не знам какво целят от Кремъл. Има една конспиративна теория че им трябва обезценяване до към 280 рубли за долър, за да може да вържат рублата изцяло със златените си резерви. Само времето ще покаже дали има нещо вярно .

    ОтговорИзтриване
  5. Това наистина е новина. Но дали ще има ефект.

    ОтговорИзтриване
  6. Еми както винаги опитва се да изтръска джобовете на дребните спекуланти, щото като чакали седят отстрани взимат назаем рубли и ги разпродават. Аз затова винги съм казвал че екзотиките са опасни.

    ОтговорИзтриване