четвъртък, 22 май 2014 г.

Великобритания потвърди ръста на БВП от 0,8% през първото тримесечие

Втората оценка на Службата за национална статистика (ONS) на Обединеното кралство потвърди растежа на Острова в периода януари-март, предава WBP Online. Британската икономика нарасна с 0,8 на сто на тримесечна база, подпомогната от близо двойното увеличение на потреблението на домакинствата. Измерен на годишна база, растежът на брутния вътрешен продукт (БВП) в кралството достигна 3,1%. И двете цифри се оказаха в съответствие с пазарните очаквания. Данните показаха също, че бизнес инвестициите са продължили възходящата си тенденция през първото тримесечие – сигнал, че икономиката бавно се ребалансира след изживяните кризисни месеци. Според доклада на ONS БВП през първото тримесечие е останал с 0,6 на сто под върховата стойност, отчетена през същото тримесечие на 2008 г. Отделен доклад на британската статистика показа, че бизнес инвестициите са нараснали с 2,7% през първото тримесечие на тримесечна база. В трите месеца преди това растежът бе 2,4%. Същевременно нетните заеми в британския публичен сектор, с изключение на финансовите интервенции, достигнаха 7,4 млрд. паунда през април. Равнището надхвърли очакванията на пазара за спад до 4,8 млрд. паунда след отчетените месец по-рано 7,9 млрд. паунда. Отчетеното през април 2014 г. ниво е с 1,7 млрд. паунда по-високо спрямо постигнатото година по-рано, когато равнището бе от 5,6 млрд. паунда. От ONS посочиха също, че към края на април нетният публичен дълг, с изключение на временните ефекти от финансовите интервенции, е бил 1,271 трлн. паунда, което се равнява на 75,6% от британския БВП.

7 коментара:

  1. Измерен на годишна база, растежът на брутния вътрешен продукт (БВП) в кралството достигна 3,1%. И двете цифри се оказаха в съответствие с пазарните очаквания. Данните показаха също, че бизнес инвестициите са продължили възходящата си тенденция през първото тримесечие – сигнал, че икономиката бавно се ребалансира след изживяните кризисни месеци.

    ОтговорИзтриване
  2. тази новина ми донесе една добра печалба от 30 40 пипса да живее обединеното кралство и нейната икономика :D

    ОтговорИзтриване
  3. Браво за печалбата. Аз взех по малко. Само 15 пипса!! Но и това е нещо, пред нищо или на минус.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз взех малко. Сложих си стопа в плюсовата зона. То се върна и ми го ковна на 5 пипса. Трябва да видя утре какви и къде са очаквеме новини!

    ОтговорИзтриване
  5. И днес е имало интересни движения. Но аз ги изпуснах. Бях при еврото.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз хванах малко. Колкото да отчетем деня. Инак ще ни пишат отсъствие!!

    ОтговорИзтриване
  7. аз само евро долар цъкам

    ОтговорИзтриване