вторник, 20 май 2014 г.

Йената консолидира след ралито

Вчерашната сесия беше сравнително спокойна за повечето валутни трейдъри, въпреки че йената продължи да поскъпва срещу основните си конкуренти. Спрямо щатския долар, японската валута удари най-високото си ниво от началото на февруари тази година, като USDJPY в рамките на деня достигна 101,10. Ако доларът спадне убедително под 101,00 ( и затвори под него), то следващите подкрепи преди зелените пари да ударят 100,00 са незначителни. Независимо от това, трейдърите взимат под внимание, че съществуват бариери около нивото 101,00, и няма достатъчно стимули, които да доведат до сериозни движения преди двудневната среща на Bank of Japan (BOJ), която започва днес. Пресконференцията на BOJ е насрочена за утре. 

Инвеститорите отново попаднаха в незавидната позиция да умуват за възможните действия на централните банкери, което е доста рядко. Въпреки това, напоследък тази задача става все по-трудна, тъй като тези политици предлагат незначителни насоки за действие. В действителност, членовете на централните банки в развитите страни, както се вижда, си противоречат с всяко изказване.Това може да е умишлен ход, за да отговорят на очакванията и осигурят ред на финансовите пазари, но също така е вероятно да бъде в резултат на объркване и разногласия между самите тях. Въпреки всичко, това е което в момента движи пазара, заедно с опитите да се изтълкува как централните банки ще реагират на всяка нова поредица от икономически данни. 

Австралийският долар бе подложен на разпродажби вчера. Те продължиха и тази сутрин, както преди, така и след оповестяването на протокола от последната среща на Резервната банка на Австралия (RBA) миналия месец. 

Тази сутрин ще бъдат публикувани инфлационните данни от Великобритания. Очакванията са те да бъдат малко по-добри от предходния месец. Не е нужно да дойдат доста над очакванията, за да видим сериозно поскъпване на паунда – независимо от наскорошните изказвания на управителя на BoE. Изявления ще направят членовете на FOMC с право на глас, Чарлз Плосър и Уилям Дъдли. Реч ще има и заместник управителя на Bank of England Чарлз Бийн. 


Източник: Activtrades.com

3 коментара:

  1. според мен йената не може да падне толкова много според мен всички показатели сочат на север

    ОтговорИзтриване
  2. Йената проби подкрепата. И сега остава да видим нейното поведение в близките дни. Дали е фалшив пробив, или устойчив тренд!

    ОтговорИзтриване
  3. според мен с тези данни за инфлацията няма да поевтинява като цяло

    ОтговорИзтриване