сряда, 13 август 2014 г.

Европейската комисия наказва България и още 23 държи от ЕС

Органите на ЕС са започнали съдебни процедури срещу 24 държави членки, включително България. Мерките са предприети заради неспазването на Закона за енергийната ефективност. Пестенето на енергия е основен приоритет на ЕС, особено след задълбаването на отношенията с Русия, която е най-големият и основният доставчик на нефт и природен газ за еврозоната. Единствено пет държави от ЕС са променили законодателството си за енергийната ефективност в съответствие с това на ЕС. Над останалите грози опасността от ежедневни глоби до успешното прилагане на европейското законодателство.

8 коментара:

  1. То излзиа малко като онази приказка:"По-добре късно, от колкото никога".
    Само да не стане така, че тези 24 страни да решат да резнат крилцата на Евробюрократите, че последните почнаха много да се имат за големи.

    ОтговорИзтриване
  2. едва ли има по пестелив народ от българите

    ОтговорИзтриване
  3. Малко ще е трудно да се глобят 24 държави ми се струва...

    ОтговорИзтриване
  4. Значи доста ще ни глобяват щом глобите ще са ежедневни значи доста глоби ще отнесем докато оправим проблема :D

    ОтговорИзтриване
  5. Па писна ми от тези наказвачи. Поне да го казват с по-мек тон!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Нали има се влачихме по-корем да ни приемат, да вземат да оправят закона за топлофикация, на закона за енергиина ефективност мога да им се изплюя, за какво ми е пестене като накрая пак толкова плащам

    ОтговорИзтриване
  7. Правилата важат за всички, не виждам защо ние да не ги спазваме. Искахме да сме членове на ЕС, сега трябва да се съобразяваме с това членство.

    ОтговорИзтриване