вторник, 19 август 2014 г.

Паундът се срина

Днес паундът претърпя загуби спрямо всички валути след като данните за инфлацията от Великобритания се оказаха доста под очакванията. Инфлацията във Великобритания през месец юли се е забавила с 0,3% спрямо предходния месец, което е в подкрепа на решението на Английската централна банка да запази нивото на лихвите ниско. Преди изнасянето на данните за инфлацията GBP/USD се търгуваше на цена 1.6725 долара за паунд, а в момента стерлингът се размения при 1.6613 като "свободното падане" при паунда все още не е свършило. Изненадващото забавяне на инфлацията не е добра новина за икономиката на Великобритания, но то намалява натиска върху Банката на Англия за затягане на паричната политика и повишаване на лихвените нива.

9 коментара:

  1. Досега през деня паундът загуби малко над 100 пипса спрямо щатския долар, честито на тези с късите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не очаквах такова поведение от паунда. Добре че не търгувах ..

      Изтриване
  2. срива се и той подобно на EUR/USD

    ОтговорИзтриване
  3. Технически сривът беше очакван, според мен...

    ОтговорИзтриване
  4. Инфлацията на острова се е забавила с повече от очакваното и това намалява нуждата пред Английската централна банка за бързо повишение на лихвите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. по скоро забавянето на инфлацията предполага намаляне на лихвите, а те си правят устата да ги вдигат

      Изтриване
  5. Е то се очакваше да почне дапада като ненормален, след този месечен тренд. Но и лудите движения са си запазена марка при него.

    ОтговорИзтриване
  6. аз очаквах да пада ама не чак толкова рязко и под 1,66

    ОтговорИзтриване
  7. Има още да се срива. Я чукнете на седмична, и вижте от къде е тръгнал. Кога е било 1.48, и как е вървял все на север!!

    ОтговорИзтриване