петък, 1 август 2014 г.

Данни за безработицата от САЩ

След изнесените от министерството на труда данни за заетостта в САЩ стана ясно, че тя е под средните очаквания. При прогнозирани 225 000 нови работни места за месец юли, реално работа са започнали 209 000 души. Въпреки това месец юли беше шестият пореден месец с повишение на заетостта с над 200 000, което се явява сериозен признак за възстановяване на пазара на труда и щатската икономика. Нивото на безработица в САЩ се е понижило до 6,2% спрямо 6,7% в началото на годината! Поредните добри данни за възстановяването на щатската икономика вдигат очакванията на пазарните участници за по-скорошно повишение на лихвите.

10 коментара:

  1. Макар и малко под очакванията, бих казал добри данни за безработицата от САЩ.

    ОтговорИзтриване
  2. това е добрата новина от САЩ

    ОтговорИзтриване
  3. Незначително подобрение на състоянието с безработицата - разлика някаква си една десета от процента. Наистина, колеги, що толкова се вманиачавате на тема новини? Гледайте си графиките, новините идват и си заминават и след два-три дни никой не ги помни...

    ОтговорИзтриване
  4. Шантава разбота найстина-уж над 200 000 нови работни места пък безработицата от 6,1 % миналия месец отиде на 6,2 % този месец . Има нещо гнило тук ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами някой си е поръчал такива данни миналия месец :D
      за това на новини вяра да нямаш.

      Изтриване
    2. Те сигурно, колкото са открили, толкоз са и закрили. Почти като в България, Същата история. Ей от кого се учим!!

      Изтриване
  5. Лека по-лека безработицата се понижава.

    ОтговорИзтриване
  6. Независимо от незадоволителните резултати спрямо предварителните прогнози, американската икономика показва признаци на възстановяване, като за шести пореден месец отчита повишение от над 200 000 новооткрити работни места.

    ОтговорИзтриване
  7. това в дългосрочен план значи само едно долар /\ евро \/

    ОтговорИзтриване