четвъртък, 31 юли 2014 г.

USD върна печалбите от БВП след изявлението на FOMC

Еврото продължи да се бори и през вчерашния ден. Търговията бе в сравнително тесен диапазон през по-голямата част от сутрешната сесия, въпреки по-ниските от очакваното стойности за CPI от Испания, който на годишна база показа спад от 0,3% спрямо очакванията за повишение от 0,2%. Тази стойност подкрепя мнението на онези анализатори, които смятат че Еврозоната продължава да бъде под дефлационнен натиск. Разбираемо е, че Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да действа чрез по-нататъшно разхлабване на паричната политика, ако няма съществена промяна в инфлационните очаквания. Въпреки това, съществените разпродажби в единната валута започнаха след оповестяването на предварителния БВП за второто тримесечие от САЩ, който на годишна база излезе 4,0%, което е доста над очакванията за 3,1%. Щатският долар поскъпна спрямо всички основни валути, като слабите данни за заетостта в частния сектор според ADP бяха игнорирани. Силният растеж на БВП засилва спекулациите, че Федералният резерв ще бъде принуден да затегне паричната политика по-рано, отколкото смята в момента. В крайна сметка, не само силен растеж, но и инфлацията измерена чрез ценовия дефлатор на БВП също дойде над очакванията. Все пак щатският долар върна обратно значителна част от печалбите си, след решението на Федералния резерв относно лихвените нива. FOMC не изненада никого, когато обяви, че намалява месечната си програма за изкупуване на облигации с още 10 млрд. щатски долара, като така тя става 25 млрд. В допълнение, общият анализ показва, че изявлението на FOMC бе малко по-агресивно от колкото се очакваше. Като правило това обикновено води до интерес от по-нататъшни покупки на щатския долар. Въпреки това, част от печалбите направени от БВП бяха заличени, което вероятно се дължи на думите в изявлението:“данните от пазара на труда показват, че продължава да съществува значимо непълно използване на трудовите ресурси“. През нощта разрешителните за строеж от Австралия дойдоха доста под очакванията. Това доведе до спад на австралийския долар, макар че успя да върне повече от ранните си загуби. Инвеститорите сега очакват Non-Farm Payroll, които ще бъдат оповестени в петък. Това са най-важната част от данните за заетостта в САЩ. Все пак и днес има някои съществени данни, като по значими са хармонизираният индекс на потребителските цени от Еврозоната, както и нивото на безработица от Германия и Еврозоната. По-късно от САЩ имаме седмични молби за помощи при безработни, Чикагски индекс на бизнес активността и БВП от Канада. Официалният и неофициалният PMI от Китай ще бъде оповестен утре рано сутринта. Източник: ActivTrades.com

9 коментара:

  1. Еврозоната продължава да бъде под дефлационнен натиск. Разбираемо е, че Европейската централна банка (ЕЦБ) е готова да действа чрез по-нататъшно разхлабване на паричната политика, ако няма съществена промяна в инфлационните очаквания. Въпреки това, съществените разпродажби в единната валута започнаха след оповестяването на предварителния БВП за второто тримесечие от САЩ, който на годишна база излезе 4,0%, което е доста над очакванията за 3,1%. Щатският долар поскъпна спрямо всички основни валути, като слабите данни за заетостта в частния сектор според ADP бяха игнорирани.

    ОтговорИзтриване
  2. НЕ знам до къде ще го докара утре еврото, но днеска с тези 20-тина пипса при евро/долар, направо да изнерви човек :)
    Добре че нямам отворени позиции, имамсамо чакащи поръчки :)

    ОтговорИзтриване
  3. има новини а движение никакво дано утре китайците раздвижат пазара

    ОтговорИзтриване
  4. Ами тя двойката евро/долар си тъпче на едно място и то със скоростта на охлюв.. Та какво ще бъде е много трудно да се прецени в момента.

    ОтговорИзтриване
  5. Очаквах повече движение при тези новини.

    ОтговорИзтриване
  6. Новините са само повод, големите хиени да си отиграят позициите.

    ОтговорИзтриване
  7. незнам какво върна но затвори на червено

    ОтговорИзтриване