сряда, 2 юли 2014 г.

Стерлингът продължава да поскъпва

Вчера „кабелът“ удари най-високо си ниво от октомври 2008 година. Британският паунд поскъпна след оповестяването на индекса CIPS в сферата на производството. Той се оказа 57,5 – доста над пазарните очаквания за 56,7 и предходното значение от 57. Данните показват, че производственият сектор на Великобритания продължава да се разраства с изключително добри темпове. По-късно през деня индексът ISM в сферата на производството на САЩ излезе 55,3, който също показва експанзия за разлика от спада през предходния месец. Стойността бе под прогнозата на анализаторите.GBPUSD показва добро поскъпване към момента, след като се търгуваше с понижение близо около 1, 4800 през юли 2013 година. Стерлингът бе подкрепен от убеждението, че Bank of England (BoE) е по-близо до затягане на паричната си политика, отколкото всяка друга голяма централна банка. Тази гледна точка получава значителна подкрепа от добрите икономически данни, които продължават да показват укрепване в икономиката на Великобритания. Вчерашните производствени данни са също силен аргумент. Въпреки това, Bank of England (BoE) държи инвеститорите на „пръсти“ чрез разнопосочните коментари от страна на нейните членове. Управителят на BoE Марк Карни и колегите му от Комитета по парична политика (MPC) изглеждат решени да оставят пазара да гадае за евентуалното покачване на лихвите. Към момента очакванията са в широк диапазон – от най-рано през последното тримесечие на тази година до лятото на 2015.Австралийският долар е под натиск тази сутрин. Разпродажбите последваха след оповестяването на разочароващия търговски баланс от Австралия. Търговският дефицит нарасна до 1,91 млрд. AUD спрямо очакванията от 0,160 млрд. Това са най-лошите данни от януари 2013 г. до момента, което е резултат от спада в износа с 5%.Днешните по-значими данни включват индекса CIPS в сферата на строителството от Великобритания, а от САЩ имаме заетост според ADP и фабрични поръчки. Председателят на Федералния резерв Джанет Йелън ще бъде във Вашингтон, за да направи изявление пред Международния валутен фонд от 16:00 ч. лондонско време. Източник: ActivTrades.com

11 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Някой успя ли да хване тази новина за разрастането на производствения сектор?

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен технически фигурата, която рисува стерлингът е клин, който е почти развит (гледам го на седмична). Скоро ще станем свидетели на корекция.

    ОтговорИзтриване
  4. Стерлингът е близо до вчерашния пет и половина годишен връх от 1,7064, който отчасти се дължеше на данни от Острова, показали, че фабричните поръчки са нараснали през юни с най-голяма скорост за последните шест месеца. Силните стойности отново загатнаха, че АЦБ може би ще повиши лихвите далеч преди Фед.

    ОтговорИзтриване
  5. според мен гони нови върхове

    ОтговорИзтриване
  6. Въпросът е до къде ще се качва ?

    ОтговорИзтриване
  7. Ще видим сигурно нови рекорди.

    ОтговорИзтриване
  8. Управителят на BoE Марк Карни и колегите му от Комитета по парична политика (MPC) изглеждат решени да оставят пазара да гадае за евентуалното покачване на лихвите.

    ОтговорИзтриване
  9. това му е на стерлинга май, да се радват хората работещи в англия

    ОтговорИзтриване