петък, 11 юли 2014 г.

Доларът върви към най-голям седмичен спад спрямо йената от април

Доларът е на път да запише най-големия си седмичен спад спрямо йената от април насам, преди очакваното явяване на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса следващата седмица и на фона на намалените очаквания, че централната банка ще вдигне лихвите. Доларовият индекс е на път да запише четвъртото си седмично понижение от пет седмици след като протоколът от последната среща на Федералния резерв не даде индикации за вдигането на лихвите, а рекордно ниската волатилност насърчи търсенето на активи с по-висока доходност. Йената се доближи до петмесечен връх спрямо еврото, след като португалска банка пропусна плащане по кредит, което засили търсенето на активи убежища. Южнокорейският вон записа понижение в пети пореден ден на фона на спекулациите, че централната банка ще понижи лихвите. Доларът остана почти без промяна на ниво от 101.28 йени, след като изгуби 0.8% през тази седмица, което е най-голямото понижение от седмицата приключила на 11 април. Щатската валута се разменяше на ниво от 1.3601 спрямо еврото в сравнение с 1.3609 вчера. Йената поскъпна с 0.1% до 137.75 спрямо еврото, след като вчера се оскъпи до 137.50, което бе най-високото й ниво от 6 февруари насам. Джанет Йелън трябва да говори пред Банковата комисия в Сената на 15 юли и пред Комисията по финансови услуги в Камарата на представителите на следващия ден. Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо 10 други основни валути, остана почти без промяна на ниво от 1 005.98, след като губеше 0.1% от началото на седмицата. Йената поскъпна във втори пореден ден спрямо еврото дори и след като Централната банка на Португалия гарантира, че Banco Espirito Santo SA е защитена, след като нейната компания майка пропусна плащане по-краткосрочен дълг. Търговията с акциите на компанията бяха спрени, след като поевтиняха с над 17%, а цените на облигациите й паднаха до рекордно ниски нива. Йената е поскъпнала с 0.6% за последната седмица, спрямо кошница от 10 друго основни валути. Доларът й еврото пък губят по 0.3%. Южнокорейският вон поевтиня спрямо всичките 16 най-търгувани валути, след като Централната банка на Южна Корея понижи перспективата си за икономическия растеж през тази година и обяви, че инфлацията нараства по-бавно от очакваното. От банката очакват южнокорейската икономика да нарасне с 3.8% през 2014 г. в сравнение с очакваните преди 4%. Има и вероятност от понижение на лихвите през настоящото тримесечие, според Nomura Holdings Inc. и Goldman Sachs Group Inc. Вонът поевтиня с 0.7% до 1 020.06 спрямо долара, увеличавайки понижението си за седмицата до 1.1%. Източник: profit.bg

9 коментара:

  1. Доларът е на път да запише най-големия си седмичен спад спрямо йената от април насам, преди очакваното явяване на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса следващата седмица и на фона на намалените очаквания, че централната банка ще вдигне лихвите.

    ОтговорИзтриване
  2. наистина е така пада вече четири седмици

    ОтговорИзтриване
  3. Аз от фундамент не разбирам много. аз броя вълни. След гигантския импулс (на месечна графика) трябва да има три вълни корекция. За мен спадът е абсолютно закономерен. Щях да се учудя, ако го нямаше.

    ОтговорИзтриване
  4. Е има да пада, до поне 95 йени за долар, да видим до къде ще го докарат с този спад .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не вярвам да достигне връх в седмичен спад.

      Изтриване
  5. Доларът е на път да запише най-големия си седмичен спад спрямо йената от април насам, преди очакваното явяване на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън пред Конгреса следващата седмица и на фона на намалените очаквания, че централната банка ще вдигне лихвите.

    ОтговорИзтриване
  6. ами крайно време беше почват да се прибират печалбите

    ОтговорИзтриване
  7. Като го гледам, направо се е изкъртил. И при него е едно мъртвило, не знам да не ни прогонят при индексите след време.

    ОтговорИзтриване
  8. Доларът се търгуваше на 0.3% от най-ниското си ниво от седем седмици насам спрямо йената преди явяването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън пред Конгреса утре. Индексът, следящ представянето на долара, бе на 0.3% от най-ниското си ниво от повече от седмица на фона на дебатите около подходящото време за повишаване на лихвите в САЩ.

    ОтговорИзтриване