понеделник, 2 юни 2014 г.

Доларът поскъпва

Доларът поскъпна преди данните за промишлената активност в САЩ, които се очаква да подчертаят разликата между икономическата ситуация в САЩ и Европа. Еврото се понижи към най-ниското си ниво от три месеца насам, в резултат на смесицата от данни за слаба инфлация и близка до рекордната безработица в еврозоната. Единната валута се разменя при психологическото ниво от 1.3600 спрямо долара, което на този етап възпира по-нататъшното й поевтиняване. Йената поевтиня следствие на спекулациите, че японските пенсионни фондове ще повишат чуждестранните си инвестиции. Австралийският долар също се понижи заради данните за спад в разрешителните за строеж в страната. Норвежката крона също се понижи след изненадващо понижение на промишлената активност в страната. „Темата на деня на пазарите е силният долар“, коментира Хамиш Пепър, валутен стратег в Barclays Plc, цитиран от Bloomberg. “Според пазара данните за САЩ няма да потвърдят нуждата от по-дълго наличие на стимули във водещата световна икономика“, допълва още специалистът. Доларът поскъпна с 0.2% спрямо йената до 101.99 йени. Щатската валута се повиши с толкова и спрямо еврото до 1.3604. Индексът, следящ промишлената активност в САЩ, се очаква да се е повишил до 55.5 пункта през май, на фона на 54.9 пункта предходния месец. Доларовият индекс се е повишил с 0.2% до 1,012.43 пункта, насочвайки се към първото си повишение от три дни насам. Еврото бе под натиск и заради очакванията на пазара за допълнителни стимули от страна на Европейската централна банка, както и това еврозоната да се превърне в първия водещ регион с отрицателни лихви. Източник: profit.bg

9 коментара:

  1. Доларът поскъпна с 0.2% спрямо йената до 101.99 йени. Щатската валута се повиши с толкова и спрямо еврото до 1.3604. Индексът, следящ промишлената активност в САЩ, се очаква да се е повишил до 55.5 пункта през май, на фона на 54.9 пункта предходния месец.

    ОтговорИзтриване
  2. Еврото бе под натиск и заради очакванията на пазара за допълнителни стимули от страна на Европейската централна банка, както и това еврозоната да се превърне в първия водещ регион с отрицателни лихви.

    ОтговорИзтриване
  3. Доларът поскъпна с 0.2% спрямо йената до 101.99 йени. Щатската валута се повиши с толкова и спрямо еврото до 1.3604

    ОтговорИзтриване
  4. До четвъртък ще изчаквам удобни входове за отваряне на къси, с цел 20-тина пипса.

    ОтговорИзтриване
  5. Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че руската армия тества бойната си готовност. След като Москва съобщи, че близо до границата с Украйна има 15 000 украински войници, а от НАТО опровергаха информацията за изтегляне на наброяващите около 40 000 руски войници в региона, притесненията за военен конфликт стават все по-силни. За това допринася и решението на Донецк и Луганск да проведат референдум за независимост в неделя.Това развитие на кризата в Украйна, съчетано с поредните лоши новини от Китай, доведе до разпродажби на акции в Европа.

    ОтговорИзтриване
  6. е това поскъпване чаках :D :D доста добре почна да ми се отразява вече печалбата

    ОтговорИзтриване
  7. добре се получи това поскъпване ан долара :)

    ОтговорИзтриване
  8. Малко е. за последните 4 месеца съм направил едва 4 сделки

    ОтговорИзтриване
  9. това поскъпване ми донесе добра печалба

    ОтговорИзтриване