понеделник, 16 юни 2014 г.

Greenpeace изгуби над 5 млн. долара от валутна търговия

Международната природозащитна организация Greenpeace е уволнила свой служител, след като станало ясно, че той е изгубил 3.8 млн. евро (5.15 млн. долара) от парите на организацията за търговия с валути. От групата обявиха, че загубите са в резултат на "сериозна грешка в преценката" от страна на служител в международния финансов отдел, който "действал, без да Е упълномощен и бе да следва установените процедури". "Greenpeace International е сключила сделка за закупуването на чуждестранна валута при фиксиран валутен курс в момента, когато еврото поскъпва. В резултат на това организацията е понесла обща загуба в размер на 3.8 млн. евро спрямо няколко други валути". Вижте още: Трейдър крил 1.1 млрд. долара загуби смята, че не е престъпник Базираната в Холандия организация, която се бори срещу замърсяването и изсичането на горите в цял свят, се извини за загубата и обяви, че "всяко възможно действие" е предприето, за да бъде избегнато повтарянето на подобна грешка в бъдеще. Годишният финансов отчет на Greenpeace за 2013 г. трябва да бъде публикуван през август тази година, който се очаква да покаже бюджетен дефицит в размер на 6.8 млн. евро, в това число и загубата от 3.8 млн. евро от търговията са валути. Източник: profit.bg

11 коментара:

  1. Международната природозащитна организация Greenpeace е уволнила свой служител, след като станало ясно, че той е изгубил 3.8 млн. евро (5.15 млн. долара) от парите на организацията за търговия с валути.

    ОтговорИзтриване
  2. Виж ти!! Нямах идея че една неправителствена с организация ще търгува с валути и то в такива количества, предвид обстоятелството, че според официалните данни набира средства само от доброволни дарения.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ами по скоро купуват валути с които обсужват разходите си в съответните държави, то затова си има хедж фондове ама...

      Изтриване
  3. това е много голяма загуба за организацията и за природата изобщо

    ОтговорИзтриване
  4. Дарания а, егати даренията, колко ли такива дарения им e пълнила през годините бюджета им, a?
    Освен и аз да отворя една фондация за защита на природата, че парите да са ми от дарения :D
    А пък ако има кой да ми дарява, какви разигравания ще правя, ехееееее ..... :D

    ОтговорИзтриване
  5. загубите са в резултат на "сериозна грешка в преценката" от страна на служител в международния финансов отдел, който "действал, без да Е упълномощен и бе да следва установените процедури".

    ОтговорИзтриване
  6. Не очаква че природозащитна организация ще се занимава с валутна търговия. Все пак това са пари на спонсори, които са загрижени за природата.

    ОтговорИзтриване
  7. Ухапала ги муха Greenpeace с 5 милиона :) жалко за служителя ,сигурно няма да го вземат повече на работа никаде :D с такава автобиография :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кой знае за колко живота напред се е осигурил.

      Изтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  9. О, има някои подобни доста колоритни персонажи в историята: http://www.dw.de/%D1%82%D0%BE%D0%BF-5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8/a-15392722 :)))

    ОтговорИзтриване