понеделник, 23 юни 2014 г.

Доларовият индекс падна близо до едномесечно дъно

Индексът, следящ представянето на долара, падна до най-ниското си ниво от месец преди очакваните тази седмица данни, които могат да покажат, че производството в САЩ и продажбите на нови жилища са се забавили, подкрепяйки позицията на Федералния резерв да запази лихвите близо до нулата. Доларът е на път да запише тримесечни понижения спрямо повече от от 16-те най-търгувани валути на фона на прогнозите на анализаторите, че щатската икономика се е свила с с повече от предварително очакваното. Индексът на волатилността при двойката долар/йена се задържа на рекордно ниско ниво преди обсъждането на одобрение на плана за икономически растеж на Япония. Австралийският долар скочи, докато новозеландската валута достигна шестседмичен връх, след като данни за Китай показаха, че производството бележи по-голям ръст от очаквания. Доларовият индекс на Bloomberg се понижи с 0.1% до 1 008.38 по-рано днес, след като падна до 1 008.19 на 19 юни, което бе най-ниското му ниво от 21 май насам. Доларът поевтиня с 0.1% до 101.95 йени. Щатската валута се търгуваше на ниво от 1.3609 спрямо еврото в сравнение с 1.36 на 20 юни, когато записа седмично понижение от 0.4%, което бе най-голямото от два месеца. Предварителната стойност на индекса на производството в САЩ на Markit Economics падна до 56 този месец, в сравнение с 56.4 през май, според осреднената прогноза на икономистите, участвали в проучване на Bloomberg. Очакваните утре данни могат да покажат, че продажбите на нови жилища са нараснали с 1.6% през май в сравнение с 6.4% ръст в предходния месец, а очаквани на 25 юни данни могат да покажат, че щатската икономика се е свила с 1.8% през първото тримесечие, според различни проучвания. Първоначално обявеното на 29 май свиване на икономиката бе в размер на 1%. Едномесечната волатилност при валутната двойка долар/йена бе на ниво от 4.875%, изравнявайки нивото на затваряне от 19 юни, което бе най-ниското, откакто Bloomberg започна да води подобна статистика през декември 1995 г. Японското правителство обмисля утре да внесе за одобрение стратегията си за икономически растеж и основния икономически план за страната вместо на 27 юни, както бе първоначално по план. HSBC Holdings Plc и Markit Economics обявиха днес, че предварителният им индекс за икономическата активност в Китай се е повишил до 50.8 този месец, в сравнение с очакванията на анализаторите за увеличение до 49.7. Индексът на волатилността на валутните пазари на Deutsche Bank AG бе на ниво от 5.78%, след като падна до 5.28% на 19 юни, което бе най-ниското ниво на затваряне от август 2001 г. Австралийският долар поскъпна с 0.5% до 94.38 щатски цента, след като се повиши до 94.44, което бе най-високото ниво от 10 април насам. Новозеландската валута поскъпна с 0.5% до 87.38 щатски цента, след като достигна 87.45 - ниво невиждано от 6 май насам. Китай е най-големият търговски партньор на Австралия и Нова Зеландия. Източник: profit.bg

9 коментара:

  1. Доларът е на път да запише тримесечни понижения спрямо повече от от 16-те най-търгувани валути на фона на прогнозите на анализаторите, че щатската икономика се е свила с с повече от предварително очакваното.

    ОтговорИзтриване
  2. Не го следя, но щом е паднал, значи си е направил корекцията (или част от нея) и трябва да се търси подходящ вход за покупки.

    ОтговорИзтриване
  3. При тая консолидация при долара, не вярвам да е паднал доста. Все пак долара поевтиня малко, или по-скоро се върна на нормалните си нива.

    ОтговорИзтриване
  4. Дано Бог е с Русия и най накрая убийците и крадците от САЩ да си получат заслуженото.Колкото по бързо света се отърве от американските боклуци толкова по добре :)

    ОтговорИзтриване
  5. Австралийският долар скочи, докато новозеландската валута достигна шестседмичен връх, след като данни за Китай показаха, че производството бележи по-голям ръст от очаквания.

    ОтговорИзтриване
  6. и аз мисля че следващите 3 месеца само ще си проветряваме устата и няма да търгуваме

    ОтговорИзтриване
  7. Аз го очаквам да се качва долара, а то какво става тя ?
    Другата седмица ще видим :)

    ОтговорИзтриване