сряда, 11 юни 2014 г.

Безработицата във Великобритания продължава да намалява

Безработицата във Великобритания продължава да намалява в трите месеца до април, достигайки до най-ниското си ниво от 2009 г. Нивото на безработицата пада до 6.65%, в сравнение с 6.8% през първото тримесечие, показаха днес официалните статистически данни. Предварителните очаквания на анализаторите, участвали в проучване на Reuters, бяха за понижение до 6.7%. Данните носят още добри новини за британската икономика, която набира сила и това може да доведе до още призиви към Централната банка на Великобритания да увеличи лихвите по-скоро. Броят на заетите във Великобритания се е увеличил с 345 000 до 30.54 милиона в периода февруари-април 2014 г. Този скок в заетостта е най-големият, откакто подобна статистика започва да се води през 1971 г., според Reuters. Заплащането обаче е нараснало с по-малко от очакваното за трите месеца. Средното седмично заплащане, с включени бонуси, се е увеличило с 0.7% на годишна база, в сравнение с 1.9% ръст за трите месеца до март. Прогнозата на анализаторите бе за ръст от 1.2%. Заплащането, без бонуси, бележи ръст от 0.9%. И в двата случая ръстът е значително под нивото на инфлацията, което е било 1.8% през април. Източник: profit.bg

11 коментара:

  1. Броят на заетите във Великобритания се е увеличил с 345 000 до 30.54 милиона в периода февруари-април 2014 г. Този скок в заетостта е най-големият, откакто подобна статистика започва да се води през 1971 г., според Reuters.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи правителството им добре си върши работата.

      Изтриване
  2. Премиерът Дейвид Камерън призна в съобщение в Twitter, че предстои още много работа за пълно възстановяване на икономиката, но приветства спада в безработицата като знак, че британците вече имат по-голяма финансова сигурност.

    ОтговорИзтриване
  3. Значи да чакаме силен паунд в близките месеци.

    ОтговорИзтриване
  4. подема на британската икономика и спада на безработицата ще доведе до стабилин паунд

    ОтговорИзтриване
  5. Тази новина е прекалено добра за Британскат аикономика - очкавам скорошни изненади от АЦБ с вдигане на лихвите, ако нещата продължат така положително в следващите месеци :)

    ОтговорИзтриване
  6. Предварителните очаквания на анализаторите, участвали в проучване на Reuters, бяха за понижение до 6.7%.

    ОтговорИзтриване
  7. Ако не осигуряваха работа на емигранти от цял свят, сигурно изобщо нямаше да имат бизработица!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тогава сигурно биха имали по-голяма безработица :D.Доста печелят от тази евтина работна ръка. Кой би я работил тази нископлатена за тях работа там ?

      Изтриване
  8. А в България безработицата?? Що нея не коментираме дали спада или се увеличава.

    ОтговорИзтриване
  9. е спада щото 20 милиона българи и румънци работят в Англия

    ОтговорИзтриване