четвъртък, 26 юни 2014 г.

Ръст на индексите в Азия след очакванията за щатската икономика

Цените на акциите в Азия нараснаха днес, като регионалният борсов индекс върви към най-големия си ръст за седмицата, на фона на оптимизма, че щатската икономика излиза от по-голямото от очакванията свиване през миналото тримесечие. Акциите на China Gas Holdings Ltd. поскъпнаха с 4% в Хонконг, след като компанията обяви, че планира да увеличи продажбите си три пъти до 2020 г. Книжата на Rakuten Inc. се оскъпиха с 3.2%, след като стана ясно, че компанията води преговори за инвестиция в нискотарифна авиокомпания съвместно с AirAsia Bhd. Книжата на Yahoo Japan Corp. добавиха 1.5% към цената си, след като компанията обяви, че ще придобие кредитните и финансовите операции на KC Card Co. Азиатско-тихоокеанският индекс MSCI Asia Pacific нарасна с 0.6% до 145.11 пункта, като и 10-те сектора в него отбелязаха повишения. Индексът нараства с 1.8% от началото на месеца до вчера. В сряда щатските индекси записаха ръст за първи път от три дни насам. Икономисти прогнозират, че очакваните днес данни за личните разходи на американците ще покажат ръст. Японският индекс Topix нарасна с 0.2%, докато южнокорейският Kospi се повиши с 0.4%. Австралийският S&P/ASX 200 добави 0.7%, а новозеландският NZX 50 отчете ръст от 0.4%. Хонкогският индекс Hang Seng нарасна с 0.9%, докато китайският Shanghai Composite добави 0.5% към стойността си. Акциите на първите китайски компании, които излизат на борсата от четири месеца насам, поскъпнаха с 44% при дебюта им в Шенжен. Книжата на Shandong Longda Meat Foodstuff Co., Wuxi Xuelang Environmental Technology Co. и Feitian Technologies Co. се оскъпиха с максимално допустимия лимит. Тайванският индекс Taiex днес отчете повишение от 0.7%, на фона на очакванията, че централната банка на страната ще запази лихвите си без промяна. Сингапурският индекс Straits Times нарасна с 0.5%. Фючърсите на щатския индекс S&P 500 останаха почти без промяна днес. Индексът нарасна с 0.5%, дори и след като стана ясно, че щатската икономика се свила с 2.9% през първото тримесечие. Поръчките на бизнес оборудване обаче отбелязват ръст през май, което е признак, че корпоративните инвестиции помагат за съживяването на икономиката след спада в началото на годината. Американците са се завърнали в магазините и салоните за коли, компаниите са подали повече поръчки за оборудване, а производството е нараснало с повишаването на температурите, което е индикация, че свиването на икономиката в началото на годината е било временно. Източник: profit.bg

10 коментара:

  1. Азиатско-тихоокеанският индекс MSCI Asia Pacific нарасна с 0.6% до 145.11 пункта, като и 10-те сектора в него отбелязаха повишения. Индексът нараства с 1.8% от началото на месеца до вчера.

    ОтговорИзтриване
  2. Те индексите са си перманентно във възходящ тренд. Всяко пропадане е корективно и би трябвало да се използва за покупки. Поне аз така си мисля.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм на същото мнение. Само че между сесиите обикновено отварят с гап. И не е много здравословно за дребните играчи.

      Изтриване
    2. Затова няма да търгуваме :d

      Изтриване
  3. новините от американските пазари раздвижи азиатските

    ОтговорИзтриване
  4. Явно американците са се завърнали в магазините и салоните за коли, компаниите са подали повече поръчки за оборудване, а производството е нараснало с повишаването на температурите, което е индикация, че свиването на икономиката в началото на годината е било временно.

    ОтговорИзтриване
  5. Цените на акциите в Азия нараснаха днес, като регионалният борсов индекс върви към най-големия си ръст за седмицата, на фона на оптимизма, че щатската икономика излиза от по-голямото от очакванията свиване през миналото тримесечие.

    ОтговорИзтриване
  6. Ще видим колко е дорбе, като дойдат резултатите от износа и вноса на Азсиатските износители. :)

    ОтговорИзтриване
  7. от всички индекси най много ме впечатлява S&P500 70% доходност годишно

    ОтговорИзтриване
  8. Значи да чакаме повишение на валутите от ИАТОР.

    ОтговорИзтриване